Dit is Ikbenbewust

Wil je íets – wat dan ook – doen voor een betere wereld? Zou je (nog) duurzamer willen leven, maar weet je niet waar je moet beginnen? Ikbenbewust helpt je op weg met tips en inspiratie voor simpele stappen naar een bewuste(re) lifestyle.


Je vindt hier alles over bewust wonen, werken, reizen, ontdekken, persoonlijke verzorging en eten & drinken. Een dagje zonder vlees? #ikeetbewust. Stedentripje per trein? #ikreisbewust. De kachel een standje lager? #ikwoonbewust.


Duurzaamheid hoeft niet moeilijk te zijn. Echt niet. Je hoeft er (bijna) niets voor te laten. En bewuste keuzes zijn vaak ook nog eens leuker, lekkerder, spannender en soms zelfs goedkoper. Eten volgens de seizoenen, bijvoorbeeld: súperlekker en hartstikke betaalbaar. Of vakantie vieren dichtbij huis: avontuurlijker dan je denkt.


Maak je vooral niet druk als het niet perfect gaat. Stap voor stap komen we samen een heel eind.


Niets missen? Volg ons dan op Facebook en Instagram! Heb je tips? Mail ons!


Redactie

Marjolein Blüm – Tovert restjes eten om in de lekkerste maaltijden om voedselverspilling te voorkomen en pakt vaker de fiets of de trein dan de auto. Maar: zet de kachel het liefst een standje hoger en kiest nog te weinig voor duurzame producten.


Sanne Eva Dijkstra – Kiest meestal voor plantaardig, draagt het liefst duurzame en fair geproduceerde kleding en gaat graag op micro-avontuur in eigen land. Maar: pakt ook nog wel eens het vliegtuig en gaat regelmatig de mist in met afval scheiden.


Femke Jaarsma – Eet steeds vaker vegetarisch, heeft thuis zonnepanelen en is een sucker voor de kringloop en zelf kleding maken met duurzame stoffen. Maar: koopt af en toe onnodig in plastic verpakt voedsel en staat vaak iets te lang onder de douche.


Coen Berkhout – Kookt slimmer met lokale producten en test graag nieuwe duurzame trends en technische snufjes. Maar: weet eigenlijk niet zeker of hij wel echt zo duurzaam bezig is en neemt jullie dan ook graag mee op zijn persoonlijke ontdekkingstocht.


Heb je tips voor de redactie van Ikbenbewust? Wil je je eigen tips en ervaringen met ons delen? Graag! Want echt veranderen kan alleen als we het samen doen.


Zij staan achter Ikbenbewust

Ikbenbewust is een initiatief van verschillende organisaties die werken aan een duurzame wereld: Circulair Friesland (mede mogelijk gemaakt door SNN), IVN, Provinsje Fryslân, Friese Milieu Federatie, Jong Leren Eten, Freonen fan Fossylfrij Fryslân en NDC mediagroep.

logobalk