Goede gewoontes volhouden dankzij Juiststraks.nu

Ontdek
Marjolein BlümMarjolein Blüm

Hoewel de coronacrisis geen pretje is, brengt het ook mooie dingen met zich mee. Zoals nieuwe inzichten en goede gewoontes. Misschien merk je hoe fijn het is om vaker thuis te zijn en meer tijd voor jezelf te nemen. Of wellicht ben je gezonder gaan eten, omdat je nu meer tijd hebt om te koken. Wat je nieuwe goede gewoonte ook is, Juiststraks.nu maakt het makkelijker om deze vol te houden.

Als alles straks weer ‘normaal’ is, dan is de kans groot dat je jouw nieuwe inzichten en gewoontes vergeet. Dat is natuurlijk zonde. Schrijf daarom op welke gewoonte je graag vol wilt houden en deel dit met Juiststraks.nu. Zij koppelen je dan aan een kunstenaar, filosoof of aan een kind. Deze creatieveling maakt vervolgens een persoonlijk kunstwerk voor je, dat als geheugensteuntje dient. Je bepaalt zelf hoeveel je dit waard vindt en welk bedrag je ervoor wilt geven. Klinkt goed, toch?

Het keuze-rad van Wouter

Wouter Zwarteveen heeft als goed voornemen om ,,niet meer alles als verplichting te zien”. Juiststraks.nu koppelde hem aan Louise (6) en zij maakte een keuze-rad voor hem. Elke keer wanneer Wouter twijfelt over of hij iets als verplichting moet zien of niet, kan hij aan het rad draaien, dat de keuze dan voor hem maakt.

Waarom Juiststraks.nu?

Wilbert van der Kamp nam het initiatief voor Juiststraks.nu. Hij vertelt waarom: ,,Ik vind zelf dat we - als het gaat om bestuur en politiek - vaak in de steek worden gelaten. Op het gebied van cultuur wordt er bijvoorbeeld weinig gedaan in de coronacrisis, terwijl iedereen ‘juist nu’ roept. Als individu kun je niet altijd het verschil maken, maar het kan voor jezelf wel heel goed en fijn zijn om iets vol te houden.”


Zo kwam Wilbert er tijdens de coronacrisis zelf achter dat hij enorm genoot van thuis zijn. ,,Daarvoor was ik bijna altijd buiten de deur. Nu de maatregelen meer zijn versoepeld, wil ik deze nieuwe gewoonte vol blijven houden en niet weer in mijn ‘normale’ gedrag vervallen.”


Aan welke gewoonte wil jij graag vasthouden? Deel het met Juiststraks.nu.