Boodschappen van de boer (en andere locals) – Drenthe

Ontdek
Sanne Eva DijkstraSanne Eva Dijkstra

Het allerlekkerste van het land, rechtstreeks op jouw bord. Lokaal en van het seizoen eten is vers, gezond, beter voor het milieu én lekker. Nu het gros van de horecabedrijven gesloten is, kunnen veel lokale voedselproducenten hun verse groenten, vlees, zuivel en eieren niet kwijt. Het is dus meer dan ooit het belangrijk dat we ondernemers in de buurt steunen.

Doe je boodschappen zoveel mogelijk bij lokale ondernemers. Ga naar de plaatselijke bakker, groenteboer en slager óf haal ze rechtstreeks bij de boer. Geen flauw benul bij welke lokale voedselproducenten je terecht kunt in jouw omgeving? Ikbenbewust houdt een overzicht voor je bij van de adressen in Drenthe. Samen supporten we onze locals! Woon je niet in Drenthe? Check dan het overzicht voor Friesland of Groningen.


Laatste update: 23 juli 2020

Mis je een adres? Deel je favoriet

Mail ons op redactie@ikbenbewust.nl en vertel ons welke producten je op welk adres in Drenthe kunt krijgen, dan voegen we ‘m toe aan de lijst. Blijkt een afhaalpunt i.v.m. het coronavirus toch tijdelijk gesloten te zijn, dan horen we het ook graag.

Heel Drenthe en online

In verschillende regio’s in Drenthe bestel je de beste producten rechtstreeks van de boer bij Rechtstreeks. Je kunt kiezen voor bezorging, of je bestelling afhalen bij een van de verschillende afhaalpunten verspreid door de provincie.

Zuivelboerderij De Waard, Flinkert Boerenkaas, Boerderij en Zichtstal Ten Kate en Bakkerij Oegema zorgen samen voor jouw weekassortiment aan lokale producten. Bij De Boerenstreek kun je kiezen uit maar liefst vier verschillende pakketten. Lekker makkelijk: bezorging is gratis en betalen gaat per tikkie. Details over inhoud en bestellen vind je hier.


Bij online biologische supermarkt de EKONOOM bestel je verse biologische producten en kruidenierswaren, die vervolgens gekoeld thuisbezorgd worden in een groot deel van Drenthe. Veel van het assortiment komt direct van verschillende biologische boeren in Noord-Nederland.

Annen

Bij Landwinkel De Grazerij kun je op woensdag van 18.00 – 19.30 uur en op vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur terecht voor natuurvlees van Schotse Hooglanders, zoals biefstuk, gehakt en hamburgers. Daarnaast ook onder andere biologische zuivel, meel, jams en chutneys. (Annerstreek 17, 9468 AK Annen)

Balloo

In de boerderijwinkel van De Balloohoeve vind je naast (biologische) groenten, vlees en eieren van eigen erf ook vers brood en zuivel uit de regio. De winkel is 7 dagen per week geopend. (Balloo 52, 9458 TC Balloo)

Frederiksoord

Iedere zaterdag van 09.00 tot 14.00 wordt op het parkeerterrein van de Tuinen van Frederiksoord, in de buurt van Steenwijk, de Biologische Boerenmarkt gehouden. Verse groenten en fruit, kruidenierswaren, brood, banket, kaas en vlees: hier kun je zo’n beetje al je boodschappen doen. (Majoor van Swietenlaan 1a, Frederiksoord)


Natuurvoedingswinkel Villa Sterrenbos in Frederiksoord ambachtelijke, biologische en gifvrije boodschappen als verse groenten en fruit.

Klazienaveen

Bij Aspergekwekerij Weiteveen kun je terecht voor verse asperges van eigen bodem (nu in het seizoen!), maar ook voor onder andere boerenzuivel, eieren, ham, aardappelen en wijn. Alles voor je aspergemaaltje op 1 adres dus. Meer info en openingstijden vind je hier. (Verlengde Noordersloot 14, 7891 TM Klazienaveen)

Noordlaren

Aardappels, groenten, fruit, sapjes, jam, noten, eieren: Groentekwekerij Noordlaren heeft een uitgebreid assortiment. Wil je zelf een moestuin beginnen, dan kun je er ook terecht voor onder andere zaden, biomestzaden en potgrond. Behoor je tot de risicogroep, dan kun je ook je boodschappen laten klaarzetten. Kijk op de website voor meer info en openingstijden. (Lageweg 7, 9497 TA Noordlaren)

Veenhuizen

Kaaslust is een kaasmakerij in Veenhuizen waar ze (biologische) melk uit de regio verwerken. Ze maken naast koe-kaas, geitenkaas en schapenkaas. De winkel is nu open op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 14.00 uur tot 16.00 uur of koop je producten online.